Over mij

Remi
Nieuws, opinie en analyse uit Zuid-Amerika 
In 2007 zette ik voor het eerst voet in Zuid-Amerika. Ik studeerde Latijns-Amerikaanse politiek in Buenos Aires en verhuisde in 2009 naar Venezuela voor een stage bij de Nederlandse Ambassade. Daarna keerde ik terug naar Nederland, maar het continent heeft mij nooit verlaten. Ik studeerde af op het buitenlands beleid van Venezuela in 2010 en mijn boek over dit onderwerp verscheen in 2011.
Daarom schrijf ik regelmatig nieuws- en opinieartikelen over de regio. Ik besteed vooral aandacht aan de landen waar ik heb gewoond en gewerkt: Argentinië en Venezuela. Tijdens de Venezolaanse presidentsverkiezingen in 2012 hield een liveblog bij. Voor actualiteiten uit het ‘Zuiden’ kun je me volgen op twitter.
Portfolio
Ik ben dus ook buiten het blog actief: zo ben ik met enige regelmaat te horen op Radio1 voor de NOS en Wakker Nederland. Daarnaast werd ik onlangs geïnterviewd door het TV-programma EenVandaag. Ook schrijf ik graag, je vindt mijn artikelen met name in het Latijns-Amerika magazine ConSentido en nieuws- & opiniesite ThePostOnline
Scriptie / boek
In 2010  schreef ik mijn scriptie over het buitenlands beleid van Venezuela. De centrale vraag was of het geld dat Chávez verdiende met de verkoop van olie effectief werd ingezet om op een vreedzame wijze de hegemonie van de Verenigde Staten te bestrijden. Mijn scriptie bracht me tot de conclusie dat de regering Chávez daar amper in is geslaagd. Een bewerkte versie van de scriptie is in 2011 als boek verschenen verschenen onder de naam ‘Chávez, The Venezuelan Petro State and Foreign Policy‘.

3 reacties op Over mij

 1. kuifje49 zegt:

  Dag remi,
  Ik zocht op nieuws-blogs, en kwam bij jou uit. Na korte tijd drong tot me door, dat onze blogs op elkaar lijken: zelfde thema 🙂
  Mijn blog is wat dichter bij huis… Het staat los van mijn beroep (zelfstandig adviseur chemie).
  Ik weet niet zo veel van Latijns Amerika, behalve dat het zingen van Navidad Nuestra (Ariel Ramirez) met mijn koor Malkander verdomd moeilijk is, als je geen Spaans kent en niet aan rare ritmes gewend bent…
  Dat ik een pseudoniem gebruik hangt samen met slechte ervaringen op usenet met rioolratten. Zo noem ik de mensen die denken anoniem te kunnen reageren als ze het niet met je eens zijn.
  Succes met Z-amerika!

 2. Hoi Kuifje, dank voor je bericht! Ik zal je blog eens checken: ook in onze directe leefomgeving gebeuren genoeg interessante dingen, toch?! Daarvoor hoef je niet voor naar Latijns-Amerika!

 3. Hey Remi,

  Interessante blog heb je! Ga ik volgen! Ik vond je website via Gábor.
  Veel succes met al je bezigheden 🙂

  Gr,
  Renata

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s